nieuws

McDonald’s ziet omzet licht stijgen

Bedrijfsvoering

McDonald’s heeft in het eerste kwartaal een licht hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door groei op de Europese markt. In de Verenigde Staten daalde de verkoop juist, zo blijkt uit cijfers die ’s werelds grootste fastfoodketen dinsdag 22 april publiceerde.

McDonald’s ziet omzet licht stijgen

De totale omzet bedroeg vorig kwartaal 6,7 miljard dollar (€4,8 miljard). Dat is 1 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2013.

Europa

In Europa namen de verkopen met 1,4 procent toe, dankzij groei in Groot-Brittannië, Frankrijk en Rusland. Daarmee werden de aanhoudend zwakkere verkopen in Duitsland gecompenseerd.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zakten de opbrengsten met 1,7 procent. In de rest van de wereld steeg de verkoop met bijna 1 procent.

Nettowinst

De nettowinst daalde in het afgelopen kwartaal met 5 procent tot 1,2 miljard dollar. De winst per aandeel viel daarbij lager uit dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

Wereldwijd telt McDonald’s meer dan 35.000 vestigingen in ruim honderd landen.

Horeca Top 100

McDonald’s voert de Horeca Top 100 van grootste bedrijven 2013 aan. De nieuwe lijst wordt maandag 12 mei bekendgemaakt bij Karel V in Utrecht.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel