nieuws

Dunkin’ Donuts wil terug naar Nederland

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse donutketen Dunkin’ Donuts wil na een afwezigheid van veertien jaar terugkeren in Nederland. Het bedrijf maakte woensdag 16 april bekend dat het franchisenemers zoekt die in de grote steden, allereerst Amsterdam, onder zijn vlag filialen willen openen.

Dunkin’ Donuts wil terug naar Nederland

Dunkin’ Donuts is sinds de jaren 50 actief in eigen land en timmert de laatste jaren ook in Europa aan de weg, met ruim 120 restaurants in onder meer Duitsland, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft de keten bijna 11.000 vestigingen in 33 landen.

Vijf winkels

Een eerdere poging van Dunkin’ Donuts om in Nederland voet aan de grond te krijgen werd geen succes. Het bedrijf kwam niet verder dan vijf winkels, die in 2000 na amper drie jaar de deuren weer sloten.

Europa

Desondanks ziet directeur internationale ontwikkeling Jeremy Vitaro van moederbedrijf Dunkin’ Brands de Nederlandse markt als een ‘enorme kans’ voor de keten om zijn positie in Europa verder uit te bouwen. Hij denkt dat het concept consumenten in het hele land zal aanspreken.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel