nieuws

Shoarmazaken vatten vaker vlam

Bedrijfsvoering

Het Verbond van Verzekeraars stelt dat shoarmazaken en pizzeria’s vaker worden getroffen door brand dan andere horecabedrijven. Volgens de verzekeringsvereniging zijn de bedrijven veelal gevestigd in oude panden en investeren ze minder in onderhoud en veiligheid.

Shoarmazaken vatten vaker vlam

‘De winstmarges zijn klein, en dat gaat ten koste van investeringen in onderhoud en veiligheid. In het algemeen kun je wel stellen dat het risico op een brand bij een shoarmazaak beduidend groter is dan elders’, aldus een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars in De Telegraaf.

Het Verbond van Verzekeraars erkent dat er geen exacte cijfers zijn over het aantal branden en het soort bedrijven. Wel durft de vereniging te stellen dat shoarmazaken en pizzeria’s vaker worden getroffen.

Reageer op dit artikel