nieuws

Braziliaanse voetbalclub start fastfoodketen

Bedrijfsvoering

De Baziliaanse voetbalclub Gremio begint een fastfoodketen. De club wil bijna honderd zaken openen. Doel van de fastfoodketen is om geld binnen te halen voor de voetbalclub.

Braziliaanse voetbalclub start fastfoodketen

Dat meldt Gremio.net. In april wil het de eerste zaak openen. Het gaat om een franchiseformule met als doel te groeien tot 90 zaken. Op advies van de fans gaat de keten Hamburgueria 1903 heten, met verwijzing naar het jaartal waarin de voetbalclub werd gesticht.

Volgens de marketingmanager van Gremio eet een groot aantal inwoners in Brazilië regelmatig buiten de deur en is het een slimme manier om fans nog meer te binden aan de club. De opbrengst van de fastfoodketen gaat naar de club, om zo te investeren in onder andere het aantrekken van voetballers.

Fans van de club krijgen korting op producten bij Hamburgueria 1903. De 90 te openen zaken moeten komen in regio’s waar veel Gremio-fans wonen. Gremio is afkomstig uit Porto Alegre, een anderhalf miljoen inwoners tellende stad in het zuiden van Brazilië. De club is in ons land vooral bekend van de finale van de wereldbeker in 1995, toen het verloor van Ajax.

Reageer op dit artikel