nieuws

Wessanen zet Beckers te koop

Bedrijfsvoering

Foodfabrikant Wessanen heeft snackdochter Izico, onder meer bekend van het merk Beckers, in de etalage staan. Het snackbedrijf wordt al een aantal jaar niet tot de kernactiviteiten gerekend.

Wessanen zet Beckers te koop

Izico is, naast het merk Beckers, actief met het krokettenmerk Breti en groot in België met hamburgermerk Bicky. Ook fabriceert Izico voor private labels. Izico maakte in 2012 een jaaromzet van €113 miljoen. De onderneming past niet meer bij de kernactiviteiten van Wessanen, dat zich vooral richt op biologische levensmiddelen.

Wessanen voerde vorig jaar al een reorganisatie door bij de snackdivisie. Toen werden Beckers Benelux en Favory samengevoegd tot Izico. Daarbij werd een snackfabriek in Deurne gesloten. Wessanen gaf toen al aan Izico/Beckers te willen verkopen. De Rabobank verwacht dat de verkoop 54 miljoen kan opleveren meldt RTL.

Izico lijkt op het eerste gezicht een mooie partner voor het qua omzet ongeveer een kwart kleinere Royaan dat eigendom is van NPM Capital. Het assortiment van beiden sluit behoorlijk mooi op elkaar aan. Izico is sterk in vleessnacks zoals (Bicky) hamburgers en de frikandellen en flensproducten (loempia’s) van Beckers. Een markt waarop Royaan veel minder aanwezig is. Of zo’n samenvoeging het fiat krijgt van de mededingingsautoriteiten is dan nog een heet hangijzer. Eerder mislukte een fusie tussen snackfabrikanten Ad van Geloven en Royaan omdat ze niet aan de eisen van de  mededingingsautoriteiten wilden voldoen.

Reageer op dit artikel