nieuws

Pizza Hut viert twintig jaar verkoop via internet

Bedrijfsvoering

Pizza Hut verkocht twintig jaar geleden voor het eerst een pizza via internet. De keten was daarmee naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat een fysiek product online verkocht.

Pizza Hut viert twintig jaar verkoop via internet

Om de eerste online aankoop ooit te vieren, twintig jaar geleden, houdt Pizza Hut een kortingsactie in de  Verenigde Staten. Zogenaamde ‘Hut Lover Members’, abonnees op de nieuwsbrief, krijgen hun pizza voor de helft van de prijs.

Allereerste internetverkoop

Twintig jaar geleden, in 1994, was het niet alleen de eerste pizza die via de bestelpagina ‘Pizza Net’ werd besteld. Pizza Hut claimt dat de ‘large pepperoni pizza met champignons en extra kaas’, zelfs de allereerste aankoop was van een fysiek goed die via internet werd gedaan. De keten heeft daarom de toenmalige internetpagina (in zwart/wit) zelfs weer voor even in het leven geroepen.

Internet was voor het merendeel van de mensen in 1994 nog een volkomen onbekend verschijnsel. Laat staan dat ze ooit van webwinkels, de term bestond nog niet,  hadden gehoord. Er was volgens de keten tot dan nog nooit een boek, apparaat of reis gekocht via het web. Tetailers waren nog niet op internet te vinden. Van de ouderwetse zwart/wit webpagina evolueerde de site tot de huidige bestelsite. Sinds de start heeft Pizza Hut voor meer dan 8 miljard online verkocht.

Reageer op dit artikel