nieuws

McDonald’s België: ‘40 miljoen gasten in 2013

Bedrijfsvoering

De 67 Belgische filialen van McDonald’s ontvingen het afgelopen jaar 40 miljoen gasten, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2012. Zij zorgden samen voor een ‘lichte stijging van de omzet’. De klanttevredenheid van onze Zuiderburgen over Nederlands grootste horecaformule steeg met 7 procent.

McDonald’s België: ‘40 miljoen gasten in 2013

De prestaties van McDonald’s in België worden genoemd in een artikel op de website van De Tijd, waarin managing director McDonald’s België Stephan De Brouwer aan het woord komt. Hij kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar.

Nieuwe restaurants

De fastfoodgigant, in Nederland het grootste horecabedrijf, blijft het aantal vestigingen in België gestaag uitbreiden.

In 2013 openden drie filialen hun deuren, voor dit jaar staan vier nieuwe gepland. Op dit moment zijn er 67 McDonald’s-filialen.

Franchise

Van dit aantal is er slechts één in eigen beheer, alle andere worden geëxploiteerd door franchisenemers.

De Brouwer laat aan De Tijd weten dat er nog enkele zogeheten ‘blinde vlekken’ zijn en dat er dus nog restaurants bij kunnen.

Lichte omzetstijging

De 67 restaurants ontvingen in 2013 40 miljoen gasten, een toename van 5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Hoeveel zij spendeerden, wil de managing director in het artikel niet vermelden. Wel wil hij kwijt dat de omzet ‘lichtjes is gestegen’.

Gasttevredenheid

Al die gasten gaven gemiddeld een hoger cijfer voor hun tevredenheid. Ook in dit geval gaat het om een procentuele toename en geen getal.

Verbouwing

Het allereerste McDonald’s-restaurant in België, die op het Beursplein in Brussel, wordt komend jaar vernieuwd. Datzelfde gaat ook gebeuren met zes andere locaties.

Investeringen

De Tijd schrijft dat de onderneming in 2014 ongeveer €20 miljoen investeert in het realiseren van nieuwe en vernieuwen van bestaande gelegenheden.

Volgens het artikel was dat bedrag een jaar eerder €13,1 miljoen.

Reageer op dit artikel