nieuws

Leraar valt af en is gezonder na drie maanden Mc-dieet

Bedrijfsvoering

De gezondheid van John Cisna, een biologieleraar aan een middelbare school in de Amerikaanse staat Iowa, is er flink op vooruit gegaan nadat hij drie maanden enkel at bij McDonald’s. Hij verloor flink gewicht en het cholesterolgehalte in zijn bloed daalde spectaculair.

Leraar valt af en is gezonder na drie maanden Mc-dieet
Foto: montage uit video Cisna

In tegenstelling tot wat gewoonlijk wordt gedacht hoeft een dieet van enkel fastfood niet dikmakend te zijn. Dat toonde biologieleraar John Cisna aan nadat hij drie maanden enkel bij McDonald’s at. Verrassend genoeg verloor de leraar in de drie maanden bijna 17 kilo aan gewicht en zijn cholesterolniveau daalde van 249 naar 170 en het LDL-niveau (het slechte cholesterol) van 173 naar 113. Dat meldt tv-zender KCCI News 8, en zelf maakte  Cisna ook een videoverslag van het project.

Niet te veel eten

Cisna ging het experiment aan om aan te tonen dat je eigenlijk alles kunt eten als je het maar bij de ongeveer dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 2000 kilocalorieën houdt en meer gaat bewegen. Hij gaf zijn leerlingen opdracht om aan de hand van de  voedingswaarden op de website van McDonald’s een zo uitgebalanceerd mogelijk dieet samen te stellen voor het ontbijt, de luch en het avondeten. De plaatselijke McDonald’s franchisenemer vond het experiment zo interessant dat hij het project sponsorde met gratis maaltijden.

Bovendien maakte hij dagelijks een wandeling van drie kwartier, iets dat hij voorheen nooit deed. Zijn conclusie: ‘Het zijn onze keuzes die ons dik maken, niet McDonald’s.’

Zie hier de video die Cisna van het project maakte.

Reageer op dit artikel