nieuws

cafetariaovervaller pootje gelicht

Bedrijfsvoering

Een cafetariaovervaller in Rijswijk is donderdagavond door de eigenaar van een naastgelegen bedrijf ‘pootje gelicht’ toen hij er met de kassa van de cafetaria vandoor ging. Samen met een toevallige passant hielden ze de overvaller in bedwang tot de politie kwam.

cafetariaovervaller pootje gelicht

Ondernemer Fred Schoenmaker zag afgelopen donderdag ’s avonds half acht iemand met een kassa onder de arm uit de naastgelegen cafetaria City Snacks komen. Hij rook onraad en bedacht zich geen moment en lichtte de overvaller pootje. Samen met een winkelende passant hield hij de man onder controle totdat de politie kwam, meldt het AD.

Even daarvoor had de man onder bedreiging met een mes de cafetaria overvallen en de kassa meegenomen. Schoenmaker heeft het mes nooit gezien. ‘Dan had ik misschien niks gedaan’, zegt hij achteraf. De daadkrachtige ondernemer heeft een dag na het voorval een bloemetje van de politie gekregen.

Reageer op dit artikel