nieuws

Amerikaanse Burger King sleept auto’s ouderen af

Bedrijfsvoering

Een vestiging van Burger King in het Amerikaanse Manchester heeft de auto’s van een groep oudere dames weg laten slepen van het parkeerterrein. De 14 vrouwen parkeren al zo’n twintig jaar eens per maand daar hun auto om vervolgens voor een dagje uit op de bus te stappen.

Amerikaanse Burger King sleept auto’s ouderen af
Google Streetview

Toen de 14 terug kwamen van hun dagje uit zagen ze hun auto’s op een vrachtwagen staan die op het punt stond ze af te voeren, meldt website Businessinsider. De eigenaar van de vestiging had recent borden opgehangen met de waarschuwing dat auto’s van niet-klanten mogelijk zouden worden afgesleept. Volgens een van de dames, die ook altijd iets gebruiken bij de hamburgerzaak, zou het netjes zijn geweest om eerst een keer  te waarschuwen. ‘We parkeren hier al twintig jaar, dit is  gewoon een pesterij.’

Hangouderen

Ook een vestiging van McDonald’s in New York (Queens) heeft last van ouderen. Een aantal Koreaanse ouderen gebruikt de vestiging als dagelijkse ontmoetingsplek en hangen er uren rond zonder bijna iets te gebruiken. Na eerst de duer ggewezen te zijn, met de daarop volgeende publiciteit, zijn de uitbater en de mannen tot een vergelijk gekomen. Tijdens de spitsuren komen ze niet meer naar het restaurant.

Ook in Nederland

In Nederland speelde in 2005 een soortgelijke kwestie bij een McDonald’s in Almere. Daar waren ouderen niet meer welkom omdat rollators en scoormobielen de doorgang blokkeerden en ze weigerden om elders in het bedrijf plaats te nemen op een plek die minder storend zou zijn.

Reageer op dit artikel