nieuws

Duitse McDonald’s franchiser test bezorging

Bedrijfsvoering

McDonald’s franchisenemer Christian Eckstein in het Duitse Osnabrück heeft een ding geleerd van een test met bezorging die hij november hield. ‘Zo’n bezorgmodel is niet van de een op de andere dag op te zetten.

Duitse McDonald’s franchiser test bezorging

Eckstein hield de test half november met zijn twee vestigingen van de hamburgerketen. De ondernemer zette maar liefst 21 auto’s in om de bestellingen te bezorgen, meldt het Duitse vakblad Foodservice. De toeloop gedurende de tien uur durende test was gigantisch, bestellingen stroomden binnen.

Het maakte Eckstein duidelijk dat bezorging een compleet andere tak van sport is. ‘We moeten eerst deze ervaringen verwerken voor we hiermee verder gaan.’ Bottlenecks zijn  volgens hem efficiency en de borging van de kwaliteit. Hij is van plan de test in februari te herhalen, dan gedurende drie dagen. Maar dan wel met een beperkt assortiment en hij gaat een vergoeding voor het bezorgen vragen. Ook wil hij dan geen telefonische bestellingen meer aannemen. ‘ Die moeten online gebeuren.’

Eckstein schuwt sowieso het experiment niet. De afgelopen tijd hield hij ook al een test met bediening aan tafel.

Reageer op dit artikel