nieuws

Flinke klap verjaagt cafetariaovervallers

Bedrijfsvoering

Cafetariahouder Piet Moring heeft afgelopen maandag twee overvallers uit zijn zaak gejaagd. De twee werden later op de avond opgepakt, samen met nog twee andere verdachten.

Flinke klap verjaagt cafetariaovervallers

De overval op Smulwereld Vianen had plaats even na zeven uur ’s avonds. In de zaak waren op dat moment een medewerker en twee klanten aanwezig die bedreigd werden met een vuurwapen. Moring, die boven was, hoorde wat er gaande was en bedacht zich geen moment en ging naar beneden. Toen hij het pistool op zich kreeg gericht, schakelde hij met een armbeweging de overvaller uit die daarbij het wapen verloor. De overvaller was zo overbluft dat hij samen met zijn kompaan op de vlucht sloeg. Omdat ze de deur niet zo snel openging kregen ze nog een aantal trappen toe. De twee overvallers sloegen op de vlucht. De twee werden, na een oproep op Burgernet, later op de avond door d epolitie opgepakt. Daarbij werden ook twee andere verdachten gearresteerd.

Moring zegt op de website van Het Kontakt dat hij instinctief handelde. ‘Natuurlijk heb ik een risico gelopen, maar daar heb ik niet over nagedacht. Achteraf bleek overigens dat het wapen een gewoon luchtdrukpistool was’, zegt hij nog kwaad over het feit dat zijn medewerker grof werd bedreigd.

Reageer op dit artikel