nieuws

Overvaller verjaagd met plantenbak

Bedrijfsvoering

Een overvaller, die het afgelopen maandag had voorzien op de kas van Friet van Piet in Haarlem, is van een koude kermis thuisgekomen. Nadat een medewerker een plantenbak naar zijn hoofd slingerde, sloeg hij op de vlucht.

Overvaller verjaagd met plantenbak

Rond 22.45 uur komt gewapende en gemaskerde man de lege cafetaria binnen en loopt direct door naar achter de toonbank. Medewerker Rob bedenkt zich geen moment en slingert een plantenbak naar de overvaller. Die slaat op de vlucht en verdwijnt achterop een scooter waarmee een kompaan staat te wachten. Het hele gebeuren is door beveiligingscamera’s opgenomen. De door passanten gewaarschuwde politie heeft de twee overvallers echter niet kunnen arresteren.

‘Gelukkig is er verder niets gebeurd’, zegt Dan Huang, sinds drie maanden eigenaresse van de cafetaria, in het Haarlems Dagblad. Volgens medewerker Peter Corijnus, die al 43 jaar in het bedrijf werkt, is het de eerste keer dat de snackbar slachtoffer is van een overval. Het enige waar de dappere medewerker (Rob) volgens collega’s van baalt, is dat de plantenbak van plastic is en niet van steen. Dan had hij immers de overvaller harder kunnen raken. Volgens oud-eigenaar Peter Ruigrok van de Werven, die een dag later komt buurten, is de reactie typisch iets voor Rob. ‘Als je aan de zaak komt, kom je aan hem.’

Foto: Google streetview

Reageer op dit artikel