nieuws

Eis drie jaar voor brute cafetariaoverval

Bedrijfsvoering

Justitie eist drie jaar cel tegen een 18-jarige cafetariaovervaller die samen met twee anderen een cafetaria in Renkum beroofde. Bij de overval werd de dertienjarige zoon van de cafetariahouder op brute wijze gedwongen de kassa te openen.

Eis drie jaar voor brute cafetariaoverval

Tijdens de overval op 13 mei werd de dertienjarige zoon van de eigenaar (die even weg was) op brute wijze gedwongen de kassa te openen, meldt de lokale nieuwssite Hoog en Laag. Onder bedreiging met het pistool werd hij hardhandig naar de kassa geduwd. Daar deden de daders zelf een greep in de kassa. Buit: een briefje van twintig en wat kleingeld. Vervolgens sloegen ze op de vlucht daarbij het slachtoffer in shock achterlatend.

Volgens het openbaar ministerie leverde de 18-jarige een neppistool en een stroomstootwapen aan zijn twee 17-jarige mededaders. Zelf hield hij gewapend met een mes de wacht bij de deur.

Reageer op dit artikel