nieuws

Crowdfunding voor startende franchisenemers

Bedrijfsvoering

Emile Spruijt en Bart Bergman (franchisegevers van Straetus Incasso) bieden met het platform Crowdfunding & Franchise aan franchisenemers een alternatieve manier een start te financieren.

Crowdfunding voor startende franchisenemers

De twee ervoeren dat franchisenemers steeds minder vaak voldoende startkapitaal hebben en dat banken terughoudend zijn. Daardoor kunnen kansrijke franchisenemers niet starten en daar wilden ze wat aan doen, meldt Franchise+.

Franchisegevers en investeerders kunnen zich gratis aanmelden via de site en zo gebruik maken van het platform. Alleen als er een crowdfunding project is geslaagd, wordt er een succes fee bij de franchisenemer in rekening gebracht. Investeren kan al vanaf € 20 en is dus voor iedereen toegankelijk. ‘Komende weken zijn we druk in gesprek met geïnteresseerde franchisegevers, Q4 gaan we starten met crowdfunden, om eind 2013 voor 25 franchisenemers het funding traject te hebben opgestart’, zegt Spruijt.

Alleen als een crowdfunding project slaagt moet een franchisenemer een succes fee betalen.

Reageer op dit artikel