nieuws

Wendy’s verkoopt dertig restaurants aan basketballers

Bedrijfsvoering

Hamburgerketen Wendy’s heeft dertig restaurants verkocht aan twee basketbalsterren. Voor voormalig basketballer Junior Bridgeman betekent het dat hij van maar liefst 196 restaurants van de franchiseketen geheel of gedeeltelijk eigenaar is.

Wendy’s verkoopt dertig restaurants aan basketballers

Voormalig basketballer Bridgeman (links) die speelde voor de Milwaukee Bucks koopt de dertig restaurants samen met Chauncy Billups (rechts), die nog actief is bij de Detroit Pistons. Voor Billups is het zijn debuut in de restaurantsector maar Bridgeman mag zich ook op dit vlak een gelouterde veteraan noemen. Hij is al jaren actief en heeft inmiddels (een aandeel) in 196 restaurants, allen vestigingen van hamburgerketen Wendy’s.

De hamburgerketen heeft een hoge dunk van de voormalig basketbalster. ‘We hebben al een langdurige relatie met hem.  Hij is een uitzonderlijk mens en een peoplemanager’, zegt de  keten in een persbericht.

Meer sterren

Het is in Amerika niet ongebruikelijk dat voormalige sport– en filmsterren (twee lijstjes) in de horeca gaan. Een van de opvallendste is voormalig basketballer Magic Johnson. Hij heeft vestigingen van TGI Friday’s en Starbucks geopend in achterstandswijken onder meer om daar werkgelegenheid te brengen.

Foto: Wendy’s

Reageer op dit artikel