nieuws

Overvallers Violier snel gepakt door Facebook-foto

Bedrijfsvoering

Twee mannen zijn afgelopen zaterdag kort na een overval op cafetaria De Violier in Almelo in de kraag gevat door de politie. Een van de overvallers is waarschijnlijk herkend nadat eigenaresse Ilja Olthof foto’s van de beveiligingscamera’s op haar Facebook-pagina plaatste.

Overvallers Violier snel gepakt door Facebook-foto

Afgelopen zaterdag, 10 augustus, werd De Violier kort na 22.00 uur overvallen door twee met pistolen gewapenden mannen. De twee gingen er lopend vandoor. De politie zette Burgernet in om de twee op te sporen, meldt RTV Oost.

Anderhalf uur na de overval zette eigenaresse Ilja Olthof twee foto’s van de beveiligingscamera’s op haar Facebook-pagina, zoals te zien is in een video van RTV Oost (foto), in de hoop dat de overvallers zouden worden herkend. Op RTV Oost zegt Olthof dat dit mogelijk er voor heeft gezorgd dat later die nacht de eerste verdachte is opgepakt en ook de tweede overvaller is opgespoord. In de video zegt Olthof dat ze geen moment over het openbaar maken van de foto’s twijfelde en dat  de twee wat haar betreft in de oceaan mogen worden gedumpt.

De Violier is eerder ook al het slachtoffer geweest van een overval die, net als deze, veel impact had op het personeel.

Foto uit video RTV Oost

Reageer op dit artikel