nieuws

Starbucks opent eerste eigen vestiging in Utrecht

Bedrijfsvoering

Starbucks heeft een eerste eigen vestiging geopend in Utrecht. Het is de eerste volledig eigen vestiging van Starbucks buiten Amsterdam.

Starbucks opent eerste eigen vestiging in Utrecht

De opening van de eerste eigen vestiging in Utrecht past binnen het ‘third place’ concept van de koffieketen. ‘Onze benaming voor de gelegenheden waar klanten samenkomen buiten hun woon- of werkomgeving om in een aangename sfeer te genieten van een kop koffie of thee’, zegt Frank Wubben, vice president Continental Europe Retail Stores & Operations Services Starbucks EMEA.

De nieuwe vestiging aan de Hollandse Toren 97 heeft een oppervlakte van 148 m2 en biedt 59 zitplaatsen. Het interieur ademt gastvrijheid en is ingericht met diverse zitmogelijkheden waaronder een langgerekte houten tafel in het midden van de winkel. De inrichting zorgt voor een uitnodigende sfeer waar mensen kunnen samenkomen, een boek kunnen lezen of ontspannen kunnen genieten van een kop koffie voor zij op weg gaan naar hun volgende bestemming, aldus het persbericht. Binnen óf buiten, want het terras biedt met 24 stoelen extra zitplaatsen.

Net als alle bedrijfseigen Starbucks-vestigingen die in Europa worden geopend, is ook deze vestiging gebouwd volgens de LEED® Sustainable Construction Guidelines, een Amerikaanse certificering voor verantwoorde en energiezuinige horecabedrijven.

Sinds 2007 heeft Starbucks in Nederland 33 vestigingen geopend, waaronder 28 vestingen met license partners op Schiphol, NS Stations en langs de Nederlandse snelwegen. De vestiging in Utrecht is de vijfde eigen vestiging en de eerste buiten Amsterdam.

Reageer op dit artikel