nieuws

Klachten omwonenden tegen luxe cafetaria ongegrond

Bedrijfsvoering

Arvid Jongkamp kan toch zijn luxe cafetaria beginnen in winkelcentrum Reitdiephaven in Groningen. Omwonenden zagen dat niet zitten en één van hen stapte af op de Raad van State. De Raad van State gaf de omwonende ongelijk.

Klachten omwonenden tegen luxe cafetaria ongegrond

Hoewel de gemeente Groningen al eerder groen licht gaf aan Jongkamp voor zijn luxe cafetaria, zagen omwonende flatbewoners dat echter niet zitten. Eén van de buurtbewoners stapte naar de Raad van State, maar die verklaarde woensdag 10 juli dat beroep als ongegrond, meldt het Dagblad van het Noorden.

Verbouwing

Jongkamp, eerder ondernemer van Brasserie Groen in het centrum van Groningen, is blij met het nieuws: ‘Ik kan nu mijn apparatuur bestellen en op zoek naar een aannemer voor de verbouwing. Ik hoop dat ik binnen drie maanden de deuren kan openen.’

De ideale buurman

De cafetaria gaat De Ideale Buurman heten, maar dat is volgens Jongkamp geen toespeling op de door de omwonenden gevreesde overlast. ‘Mijn eigen buurman is mijn zakenpartner. Zo is de naam tot stand gekomen.’

Reageer op dit artikel