nieuws

Engelse horeca flinke plus in 2012

Bedrijfsvoering

De horeca in groot-Brittanië heeft met 2012 een goed jaar achter de rug. De honderd grootste bedrijven maakten gezamenlijk 7,1 procent meer omzet dan een jaar eerder.

Engelse horeca flinke plus in 2012

De start van 2012 was nog moeizaam, meldt onderzoeksbureau Technomic, maar daarna is het crescendo gegaan met de Engelse horeca. De omzet Top 100 grootste horecabedrijven groeide met 7,1 procent en telt 7 procent meer vestigingen. Dat blijkt uit de Top 100 van Technomic die binnekort verschijnt.

Van de limited service restaurants (zoals McDonald’s, KFC etc.) groeide de omzet met 6 procent,  de zogenaamde  full-servicerestaurants (in bediening) groeiden met 8,6 procent. Gezamenlijk zetten e zo’n 14,7 miljard pond om, dat is omgerekend rond  € 18,1 miljard.

Onder de ketens die vorig jaar positief opvielen zit bakkerijketen Greggs (derde op de ranglijst). Ook koffieketen Starbucks en kipketen KFC groeiden flink. McDonald’s staat op een en pubketen Wetherspoon op twee.

Reageer op dit artikel