nieuws

NS komt met eigen horeca-opleiding

Bedrijfsvoering

NS Stations start met een mbo-opleiding stationretail. De opleiding van NS Stations begint in september. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt.

NS komt met eigen horeca-opleiding

Vijf horecaformules op treinstations in Nederland doen mee, te weten Kiosk, De Broodzaak, Julia’s, Burger King en Hema. Annelies Leveling, directeur HR bij NS Stations, zegt dat de eigen opleiding naadloos aansluit op het werk in de horecaunits op de stations.

‘Uniek is dat medewerkers ervaring opdoen bij verschillende van onze horeca- en winkelformules op stations. Wij zijn de derde grootste horeca-exploitant van Nederland. Met de veelzijdigheid van 22 formules op onze stations kunnen we als werkgever onze medewerkers groeikansen bieden’, aldus Leveling.

Leveling vervolgt: ‘Het werken op een station vergt meer bekwaamheid dan alleen snel kunnen werken tijdens de spits. We verwachten van onze medewerkers ook dat ze de reiziger op weg kunnen helpen gedurende hun reis’.

Coen van Hoof, directeur NCVB Bedrijfsopleidingen, het bedrijf dat een rol speelt bij de opleiding, stelt dat een werkgever als de NS volop kansen biedt op de mbo-arbeidsmarkt. ‘Als ervaren opleidingsinstituut op het gebied van retail, zien we het als een uitdaging om de unieke kenmerken van het werken op het station, te vertalen in een gedegen erkende mbo-opleiding’, aldus Van Hoof.

NS Stations verwelkomt elke dag meer dan een miljoen reizigers op de stations. Het assortiment van de formules is toegesneden op locaties waar de klanten behoefte hebben aan snelheid en gemak. Reizigers kunnen zo hun tijd doorbrengen door snel nog even een verse koffie of broodje te kopen.

Reageer op dit artikel