nieuws

Overvallers Nieuw-Vennep sloegen vaker toe

Bedrijfsvoering

De kans is groot dat de twee 17-jarige Amsterdammers die woensdag 29 mei Kwalitaria Getsewoud in Nieuw-Vennep overvielen en daarna een vader en twee kinderen thuis gijzelden, meerdere overvallen in het dorp hebben gepleegd.

Overvallers Nieuw-Vennep sloegen vaker toe

De eigenaar van een andere cafetaria, die eerder is overvallen, herkende de verdachten op bewakingsbeelden, schrijft De Telegraaf. Yu-Chieh Chou van cafetaria De Meerburcht was zaterdag 25 mei zelf slachtoffer van een overval. Twee mannen overvielen zijn zaak vlak voor sluitingstijd. Dat is allemaal vastgelegd op bewakingscamera’s.

Zelfde vest

Toen Chou hoorde dat zijn collega was overvallen, sprong hij meteen in de auto. Om hem een hart onder de riem te steken, maar ook om de beelden van de bewakingscamera te bekijken. ‘Het zijn 100 procent dezelfde daders’, zegt Chou. ‘Degene die bij mij het wapen vast had, droeg woensdag zelfs nog hetzelfde vest.’

De politie bevestigt nog niet dat het om dezelfde overvallers gaat.

Reageer op dit artikel