nieuws

Fastfoodeter onderschat calorie-inname

Bedrijfsvoering

Mensen die vaker fastfood eten onderschatten vaak de hoeveelheid calorieën die ze daarmee binnenkrijgen. Bovendien, hoe calorierijker de maaltijd hoe verder ze er naast zitten.

Fastfoodeter onderschat calorie-inname

Dat blijkt uit een publicatie is op de website met wetenschappelijke publicaties BMJ. De onderzoekers vroegen d ebbezoekers van fastfoodketens, waaronder McDonald’s, KFC , Dunkin’Donuts en Subway om aan te geven hoeveel calorieën ze zojuist hadden gebruikt.

Over alle ondervraagden (volwassenen, tieners en jonge kinderen) was de calorie-inname gemiddeld respectievelijk 836, 756 en 733 kilocalorieën. Ze dachten echter gemiddeld respectievelijk 175, 259 en 175 kilocalorieën minder binnen te krijgen. Ook bleek de onderschatting toe te nemen naarmate de maaltijd meer calorieën bevatte.

Heel opvallend in het onderzoek is dat bezoekers van Subway,  de broodjesketen met het gezonde imago, de hoeveelheid calorieën het meeste onderschatten.

Reageer op dit artikel