nieuws

Cafetaria-overvaller neergeschoten in Nieuw-Vennep

Bedrijfsvoering

De politie heeft woensdagavond 29 mei in Nieuw-Vennep een overvaller van een cafetaria neergeschoten, nadat hij een man korte tijd gegijzeld hield. De man was met een handlanger op de vlucht na eerder op de avond een nabijgelegen snackbar te hebben overvallen.

Cafetaria-overvaller neergeschoten in Nieuw-Vennep

De overvallers vluchtten na de overval een woonhuis in, waar ze de aanwezige bewoners korte tijd gegijzeld hielden. Volgens RTV Holland waren er op dat moment een vader en twee slapende kinderen aanwezig in het huis. De politie hield een klopjacht naar de overvallers in de wijk Getsewoud. Een groep jongeren had de overval gezien en was de daders achterna gerend. Door hun tips wist de politie waar de overvallers zich hadden verschanst.

Neergeschoten

Toen de overvallers door hadden dat ze waren ontdekt, namen ze de vader met een pistool op het hoofd mee naar buiten. Daar beval de politie hen het pistool neer te leggen, waarop de gijzelnemers weer naar binnen gingen. De politie heeft de deur van het huis ingetrapt en één van de twee gijzelnemers neergeschoten.

De man liep lichte verwondingen op, de vader en de twee kinderen bleven ongedeerd. De moeder en een derde kind waren op dat moment niet thuis. De gewonde gijzelnemer en zijn medeplichtige zijn opgepakt.

Reageer op dit artikel