nieuws

Amsterdamse McDonald’s wint duurzaamheidprijs

Bedrijfsvoering

Het McDonald’s-Restaurant Amsterdam Zuidoost heeft een Green Building Award van de Europese Commissie gekregen. In het restaurant test de keten duurzaamheidsoplossingen die als ze hun nut bewijzen ook in andere vestigingen worden doorgevoerd.

Amsterdamse McDonald’s wint duurzaamheidprijs

In het zogenaamde ‘E-flag’ restaurant worden slimme energiebesparende oplossingen getest, waaronder LED verlichting, zonnepanelen, warmteboilers op zonne-energie, speciale Low Oil Volume-friteuses en watervrije urinoirs. De oplossingen die succesvol zijn, worden ook doorgevoerd in andere McDonald’s restaurants in Nederland.

McDonald’s Nederland is door de Europese Commissie beloond met de GreenBuilding Award 2013. Tijdens het NextBuilding energiecongres in Milaan reikte de Europese Commissie deze toonaangevende prijs uit aan ondernemingen die energiebesparende maatregelen nemen in bedrijfsgebouwen. McDonald’s ontving de prijs in de categorie “verbouwde gebouwen” voor haar E-flag restaurant in Amsterdam Zuidoost waar verschillende duurzaamheidsoplossingen worden getest.

Zo worden slimme energiebesparende oplossingen getest, waaronder LED verlichting, zonnepanelen, warmteboilers op zonne-energie, speciale Low Oil Volume-friteuses en watervrije urinoirs. De oplossingen die succesvol zijn, worden ook doorgevoerd in andere McDonald’s restaurants in Nederland.

Inmiddels hebben 68 restaurants in Nederland de watervrije toiletten, waarmee in totaal 7.820.000 liter water per jaar wordt bespaard. Daarnaast is de Low Oil Volume-friteuse de nieuwe standaard in de keuken. Deze friteuse gebruikt slechts 14 liter frituurolie in plaats van 25 liter, terwijl de capaciteit hetzelfde blijft. Zo besparen de restaurants tot maar liefst 40 procent aan olie en 5 procent aan energie.

Eind 2012 ontving McDonald’s al als eerste bedrijf in Nederland het GreenBuilding Partner certificaat van de Europese Commissie.

Reageer op dit artikel