nieuws

Na heet vet nu hoge strafeis voor overvallers

Bedrijfsvoering

Tegen twee verdachten van een overval op cafetaria Elinkwijk in Utrecht zijn flinke gevangenisstraffen geëist. De overval haalde het landelijk nieuws omdat deze mislukte doordat de eigenaresse met heet frituurvet gooide.

Na heet vet nu hoge strafeis voor overvallers

De twee overvallers moeten, als het aan justitie ligt, een paar jaar de gevangenis in. Dat eiste de officier van justitie afgelopen vrijdag in de strafzaak tegen de twee, bericht RTV-Utrecht. De een moet veertig maanden de cel in en de ander 30 maanden, waarbij voor beiden geldt dat daarvan 10 maanden voorwaardelijk zijn.

Mislukte overval

Toen de twee, vorig jaar december, de cafetaria met een mes wilden beroven viel hen een hete ontvangst ten deel. De cafetariahoudster gooide met gloeiend frituurvet en een klant sloeg er met een stoel op los.

Bewakingsbeelden van de mislukte overval werden ruim 330.000 keer bekeken op YouTube. De twee werden gepakt door tips  na een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Reageer op dit artikel