nieuws

Farm Frites overweegt fritesfabriek in Brazilië

Bedrijfsvoering

Farm Frites overweegt om op termijn een fritesfabriek te openen in Brazilië. Dat blijkt uit een reportage van de NOS over opkomende markten en economieën, zoals de Braziliaanse, en de rol van Nederlandse bedrijven daar.

Farm Frites overweegt fritesfabriek in Brazilië

De markt in Brazilië is net zo groot als d e hele West-Europese markt, zegt director operations Europa Rob Groos namens de fabrikant in de reportage, die begin april is uitgezonden. Het aandeel van Farm Frites op de Braziliaanse markt bedraagt volgens Groos zo’n 15 procent. Bovendien groeit deze markt nog steeds, met 5  procent per jaar. Volgens Groos willen fastfoodketens, een van de belangrijkste klanten, in vier jaar het aantal vestigingen verdubbelen. Het belang van opkomende markten voor Farm Frites wordt door de NOS met een opmerkelijk cijfer geïllustreerd. Van de zes miljoen porties frites die de fabrikant dagelijks produceert gaat 30 procent naar opkomende markten.

Farm Frites heeft met een fritesfabriek in Argentinië vaste grond onder de voet in Zuid Amerika. De fabrikant met de roots in Oudenhoorn heeft ook een productielocatie in Polen en bouwt een fabriek in Rusland. Die fabriek, die bedoeld is om onder meer McDonald’s in Rusland te bevoorraden, moet over ongeveer twee jaar operationeel worden.

De bouw van een fabriek vergt een planning van meer dan 10 jaar. Farm is daarom in Brazilië nu al bezig boeren voor te lichten en te helpen bij het telen van een betere kwaliteit aardappels om straks een goede aanvoer van grondstof te bewerkstelligen.

Foto: Video NOS

Reageer op dit artikel