nieuws

Zondag eerste Europese dag van het ambachtelijk ijs

Bedrijfsvoering

Aankomende zondag wordt voor het eerst de officiële Europese dag van het ambachtelijk schepijs gehouden. Deelnemende ijssalons serveren een speciaal ijsje op deze dag die is bedoeld ter promotie van de ambachtelijke ijsbranche in heel in Europa.

Zondag eerste Europese dag van het ambachtelijk ijs

De vorig jaar door het Europarlement ingestelde internationale dag van het schepijs wordt aankomende zondag 24 maart voor het eerst gehouden. Deelnemende ijssalons hebben Europawijd afgesproken een speciaal ijs (Fantasia d’Europa) tegen een speciale prijs (€1) te serveren in speciale biologisch afbreekbare ijsbekertjes.

Via de Twitteraccount  @dagvanhetijs is het evenement gepromoot onder ijssalons. Ook is er een Facebookpagina aan de dag gewijd. Ital, de Vereniging van Italiaanse ijsbereiders in Nederland ondersteunt de dag. Hoeveel Nederlandse ijssalons deelnemen aan de dag is onduidelijk.

Jaren Lobbywerk

Na jaren van lobbywerk door Artglace, de overkoepelende organisatie van nationale verenigingen van ijsbereiders, is de officiële Europese dag van het Ambachtelijk Schepijs er gekomen. Op 5 juli vorig jaar is er zelfs een besluit van het Europees Parlement aan te pas gekomen waarbij 378 Europarlementariërs de instelling van de dag ondersteunden.

Europa telt zo’n 50.000 ijssalons waar ongeveer 300.000 mensen werken, aldus @dagvanhetijs in een van de ondersteunende tweets.

Reageer op dit artikel