nieuws

Hakvoort neemt Rubbens over

Bedrijfsvoering

Hakvoort Professional uit Emmeloord heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Belgische grootkeuken fabrikant Rubbens. Dat heeft Hakvoort dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Hakvoort neemt Rubbens over

Rubbens apparatuur geniet vooral bekendheid door de degelijke uitvoering en betrouwbaarheid, zo laat Hakvoort weten. ‘Tal van chefs over de hele wereld koken dagelijks met de apparatuur van Rubbens. Wereldwijd zijn vele hotels, restaurants, pretparken en ziekenhuizen ingericht met de kwalitatief zeer hoogwaardige apparatuur van deze Belgische producent’, aldus een woordvoerder van Hakvoort.
Ook in de frituurwereld is Rubbens geen onbekende. De frituurbakwanden worden wereldwijd geleverd, maar vooral bij Belgische frietzaken. Het onderdelenmagazijn met ruim 450.000 onderdelen is inmiddels van Kruibeke verhuisd naar Emmeloord.

De Belgische fabrikant kent een lange historie. In 1919 startte Maurice Rubbens vanuit een smederij in Antwerpen met de productie van fornuizen. In de loop der tijd werd de focus verlegd naar de productie van grootkeukenapparatuur zoals ovens, frituurbakwanden, kookketels en tal van andere apparaten voor de grootkeuken.
De Emmeloorder onderneming Hakvoort Professional telt zes vestigingen in Nederland en heeft verkoopkantoren in België, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De Hakvoort Professional service organisatie telt vijftig monteurs verspreid over geheel Nederland en België.

Reageer op dit artikel