nieuws

Franchisenemer McDonald’s opent 130 zaken

Bedrijfsvoering

Arcos Dorados Holding, de grootste franchisenemer van McDonald’s ter wereld, groeide afgelopen jaar met 130 restaurants. Het bedrijf heeft vestigingen door heel Latijns Amerika.

Franchisenemer McDonald’s opent 130 zaken

Arcos Dorados (Gouden Bogen), met restaurants door heel Latijns Amerika, waaronder grootmachten als Brazilië en Argentinië,  telde eind vorig jaar 1948 vestigingen. Ook financieel ging het vorig jaar voor de wind. De vergelijkbare omzet steeg met 9,2 procent en de winst met 3,8 procent.

Arcos Dorados is zelf ook, net als McDonald’s, een beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf heeft zelfs een eigen ‘Hamburger University’ in São Paulo in Brazilië om personeel voor staffuncties op te leiden.

In de Verenigde Staten zelf heeft McDonald’s ook grotere franchisenemers die tientallen tot zelfs honderden restaurants bezitten.

Reageer op dit artikel