nieuws

Politie toont video van overval Febo-hoofdkantoor

Bedrijfsvoering

De politie heeft beelden vrijgegeven van de overval op het Febo-hoofdkantoor afgelopen maandag . Op de video is te zien hoe vier gewapende mannen in zeer korte tijd de overval plegen.

Politie toont video van overval Febo-hoofdkantoor

Afgelopen maandag werd rond 10.45 uur het hoofdkantoor van cafetariaketen Febo aan de Amsterdamse Processorstraat overvallen door vier gewapende mannen. Op de beelden die de politie vrij heeft gegeven is te zien hoe ze zeker twee medewerkers bedreigen, die op de vlucht slaan, en hoe ze tassen overhevelen vanuit een zilvergrijze auto in hun vluchtauto. Waarschijnlijk ging het daarbij om opbrengsten van enkele van de vestigingen die Febo in Amsterdam exploiteert. Volgens de politie lijkt het sterk op een gerichte actie. Waarschijnlijk is de locatie in een eerder stadium verkend.

Op de video lijkt het ook dat een van de overvallers een band lek schiet van een bestelbusje waarmee ze achtervolgd zouden kunnen worden. Ook de  zilverkleurige auto die achterblijft heeft een lekke band, is te zien op foto’s bij eerdere berichten in de media.

Ondanks de  inzet van een politiehelikopter wisten de daders met de zwarte Golf Gti te ontkomen. Hoeveel de overvallers hebben buitgemaakt is niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel