nieuws

KFC controleert leveranciers in China

Bedrijfsvoering

Yum! Brands, eigenaar van KFC, gaat bij ruim duizend kippenslachterijen in China kijken hoe het gesteld is met het gebruik van chemicaliën. Dit doet de keten naar aanleiding van berichten in de Chinese media over dat een van de leveranciers chemicaliën gebruikt om de kippen sneller te laten groeien.

KFC controleert leveranciers in China

Het schandaal met het kippenvlees haalde in november 2012 de Chinese media, schrijft de Daily Mail. Eén van de KFC-leveranciers, de Su Hai Group, zou chemicaliën gebruiken om de groei van kippen te versnellen. In plaats van honderd dagen zou het nog maar 45 dagen kosten om een kip te laten groeien. KFC ontkende, maar merkt nu wel een omzetdaling. Om te kunnen garanderen dat het vlees vrij is van chemicaliën gaat Yum! Brands de leveranciers in China controleren.

‘Sommige slachterijen zijn erg klein en ouderwets. De eerste stap die we gaan nemen is het elimineren van sommige slachterijen met een hoog risico,’zegt Sam Su, CEO van Yum! Brands in China. ‘Ik hoop dat ik het vertrouwen van de gasten terug kan winnen door deze actie te ondernemen.’

Reageer op dit artikel