nieuws

Foto op Facebook zorgt voor ontslag KFC-medewerker

Bedrijfsvoering

Een medewerker van een filiaal van Kentucky Fried Chicken in Johnson City in de Verenigde Staten is ontslagen vanwege een bizarre foto op Facebook. De medewerker steekt op de foto haar tong in een als borst geboetseerde berg aardappelpuree in de zaak. Deze foto is door haar collega op Facebook gezet.

Foto op Facebook zorgt voor ontslag KFC-medewerker

Het hoofdkantoor van KFC ontsloeg de medewerker en diegene die de foto plaatse direct nadat ze op de hoogte werden gesteld van de foto op Facebook. KFC verstuurde vervolgens een persbericht waarin de fastfoodketen stelt hoe belangrijk hygiëne en voedselveiligheid zijn. ‘Vanaf het moment dat wij de foto onder ogen kregen, is er onmiddellijk actie ondernomen.

Uit onderzoek blijkt dat de foto’s zijn genomen na sluitingstijd van het restaurant en dat het betreffende voedsel niet geserveerd is. Het contract van de medewerker op de foto is meteen opgezegd. ‘Vandaag sturen we ook enkele van onze mensen naar het restaurant om er onze hoge veiligheidsnormen wat bij te schaven’, zo luidt het bericht van KFC-woordvoerder Rick Maynard.

De restaurantverantwoordelijke weigerde de naam van de vrouw op de foto vrij te geven. Hij stelde wel dat ook de fotograaf van het beeld op staande voet ontslagen werd en dat beiden geen managers waren.

Reageer op dit artikel