nieuws

Domino’s Pizza Utrecht overgestapt op elektrische scooters

Bedrijfsvoering

Domino’s Pizza in Utrecht bezorgt sinds januari met milieuvriendelijke elektrische scooters. Dat Domino’s op de schonere en stillere scooters is overgestapt komt mede door een stimuleringsmaatregel van de gemeente Utrecht.

Domino’s Pizza Utrecht overgestapt op elektrische scooters

Alle vestigingen van Domino’s Pizza Utrecht gaan groen rijden. De bezorgscooters zijn vanaf januari van dit jaar elektrisch. Elektrische scooters betekenen schonere en dus milieuvriendelijke bezorging en minder geluidsoverlast.

Utrecht is de eerste grote stad in Nederland waar de pizzaketen volledig elektrisch gaat bezorgen. Om dit te vieren werd afgelopen zaterdag een ‘stille parade’ gehouden naar het gemeentehuis. Daar werd door wethouder Frits Lintmeijer het officiële startschot van het milieuvriendelijke bezorgen gegeven. Zonder een bijdrage van de gemeente was de overstap lastiger te maken geweest, zegt franchisenemer Hassan al Morabith. ‘Mede door de stimuleringsmaatregel vanuit de gemeente kunnen we dit doen. Dit is een grote stap voor ons en we zijn er trots op. We willen graag onze klanten uitnodigen om naar onze winkels te komen om onze elektrische scooters te komen bekijken.’

Wethouder Verkeer van Utrecht Frits Lintmeijer is opgetogen over de elektrische scooters: ‘Dit is een leuke ontwikkeling in en voor Utrecht. E-scooters zijn stiller en schoner; daar hebben we allemaal plezier van. Bovendien maken ook jongeren hierdoor kennis met elektrisch vervoer. En de e-scooters zien er sexy uit!’

Domino’s Pizza is al vanaf 2004 bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om met alleen elektrische scooters te rijden. Carolien ten Cate, Marketing Directeur van Domino’s Pizza: ‘De toekomst ligt in milieubewustere oplossingen en het elektrisch bezorgen past heel goed binnen het MVO beleid van Domino’s Pizza. De ambitie is om binnen twee jaar binnen Domino’s Pizza alleen nog maar elektrische scooters aan te schaffen.’

Reageer op dit artikel