nieuws

Acht procent minder overvallen in de horeca

Bedrijfsvoering

Het aantal overvallen op horecabedrijven is in 2012 gedaald met 8 procent. Fastfood bedrijven zijn het vaakst doelwit van deze vorm van criminaliteit. Voor alle branches samen nam het aantal overvallen met 13 procent af.

Acht procent minder overvallen in de horeca

Het aantal overvallen op horecabedrijven daalde met 8 procent in 2012. Toch werden vorig jaar nog 319 horecabedrijven de dupe van een overval. Bijna de helft (152) vond plaats bij een fatservicebedrijf. Na de fastservicebedrijven werden restaurants het meest overvallen: 68 in 2012 tegen 73 in 2011. Dit meldt KHN op haar website.

De acties om het aantal overvallen verder te verminderen gaan in 2013 door. Het Ministerie van Veiligheid e& Justitie subsidieert KHN om overvaltrainingen te geven aan horecaondernemers en –medewerkers.

Reageer op dit artikel