nieuws

Te korte Subway-broodjes hit op Facebook

Bedrijfsvoering

De nieuwste hit op Facebook is de lengte van een Subway-broodje. Meer dan 130.000 mensen hebben een foto geliked waarop is te zien dat het broodje twee centimeter korter is dan de beloofde 30 centimeter.

Te korte Subway-broodjes hit op Facebook

Australiër Matt Corby plaatste dinsdag een foto op Facebook van zijn broodje mét meetlint erlangs. Sinds dat bericht komen er steeds meer berichten bij met dezelfde inhoud. De foto is door Subway van de Facebookpagina gehaald, maar daarmee is de discussie niet gestopt, schrijft De Volkskrant.

Volgens onderzoek van de New York Post die vervolgens in het onderwerp dook, is de kortere lengte eerder regel dan uitzondering. Vier van de zeven broodjes kwamen anderhalf tot twee centimeter tekort. Subway zegt in een eerste reactie dat het verschil in lengte is te wijten aan het feit dat de 38.000 restaurants de broodjes zelf vers bakken.

Reageer op dit artikel