nieuws

Rechtszaak over te korte Subway-broodjes

Bedrijfsvoering

Er komt een rechtszaak over de veelbesproken ‘foot long sandwich’ van Subway. Twee Amerikanen uit New Jersey vinden dat het broodje te kort is en stappen naar de rechter.

Rechtszaak over te korte Subway-broodjes

Twee Amerikanen uit de staat New Jersey eisen in een rechtszaak tegen Subway dat de broodjes voortaan net zo lang zijn als de naam suggereert, zo schrijft NU.nl op basis van berichtgeving door het Amerikaanse AP.

Eén ‘foot’ is ruim 30 centimeter, maar op het internet circuleren foto’s van foot long sandwiches die korter zijn. NU.nl citeert de advocaat van de twee Amerikanen, die tegen AP zegt dat ‘deze zaak gaat over consumenten die bedrijven aan hun beloftes houden’. In reclamespotjes suggereert Subway volgens het artikel namelijk wel dat de sandwiches precies een ‘foot long’ zijn.

Vorige week ontstond op Facebook commotie over het Subway-broodje. Meer dan 13.000 mensen hebben een foto geliked waarop is te zien dat een broodje 2 centimeter korter is dan de beloofde 30 centimeter.

Subway liet toen in een eerste reactie weten dat het verschil in lengte is te wijten aan het feit dat de 38.000 restaurants de broodjes zelf vers bakken.

Reageer op dit artikel