nieuws

Bakwandenfabrikant Hegro maakt doorstart

Bedrijfsvoering

Investeerders uit de frituurbranche hebben bakwandenfabrikant Hegro in Woerden overgenomen. Hegro gaat als zelfstandige producent verder onder de naam Hegro Holland BV.

Bakwandenfabrikant Hegro maakt doorstart

Door de doorstart kan een groot deel van de arbeidsplaatsen behouden blijven. Volgens Joop Hellema, de laatste eigenaar, past de overname in de groeistrategie van Hegro die door de overname haar vooraanstaande positie in de markt voor frituurtoestellen verder kan uitbouwen.

Door nieuwe investeringen en toetreding van ervaren management zal Hegro in staat zijn haar marktaandeel sterk te vergroten, zegt het bedrijf in een persbericht. ‘We zien dat de markt voor frituurtoestellen verandert. Ondernemers hebben steeds meer oog voor milieuvriendelijke toestellen met een grote afbakcapaciteit en een extreem laag energieverbruik.  Dat levert direct geld op. Juist op dat terrein heeft Hegro een technologische voorsprong op tal van andere fabrikanten.’

Reageer op dit artikel