nieuws

Aanbellen voor frietje in strijd tegen overvallen

Bedrijfsvoering

Snackliefhebbers in Brabant die ‘s avonds een frietje of een broodje kroket willen halen, moeten niet raar opkijken als ze voortaan aan moeten bellen. Vanwege een overvalgolf hebben cafetaria’s rond Eindhoven besloten de deur na 20.00 uur op slot te doen.

Aanbellen voor frietje in strijd tegen overvallen

De maatregel is onlangs ingevoerd door cafetaria De Smickel bij vestigingen aan de Veerstraat in Breugel en de Oirschotseweg in Best, meldt het Eindhovens Dagblad. Het personeel laat gasten pas binnen nadat gecheckt is of ze geen helm of andere gezichtsbedekkende kleding dragen. ‘Omdat wij in het verleden wel eens overvallen zijn, doen wij ’s avonds de deur op slot. Wanneer u belt of klopt doen wij open. Maar, u wordt wel verzocht helm, sjaal, muts en andere bedekkende kleding af te doen’, staat op een briefje op de ruit bij de vestiging in Best.

Bij de vestiging van De Smickel aan de Schaatsenmaker in Veldhoven geldt het aanbelbeleid al langer. Ook de Eindhovense cafetaria Johnnie doet de deur tegenwoordig ’s avonds op slot. De medewerkers werden vorig jaar twee keer in korte tijd overvallen.

Reageer op dit artikel