nieuws

Veel food in Top 500 franchise van Entrepeneur Magazine

Bedrijfsvoering

In de top 10 in de lijst met 500 meest kansrijke franchiseconcepten van Entrepreneur Magazine zijn vier (fast)foodketens terug te vinden. Broodjesketen Subway is met een tweede plaats het hoogst genoteerd in de Top 500.

Veel food in Top 500 franchise van Entrepeneur Magazine

De Top 500 staat bol van de foodconcepten. In de top tien staan naast Subway (2), dinerketen Denny’s (8), McDonald’s (9) en Pizzahut op 10. De lijst wordt overigens ook door een horecabedrijf aangevoerd: Hotelketen Hampton Hotels.

 

Dat food goed is vertegenwoordigd in deze Top 500 blijkt uit de sublijsten waarvan er ettelijke zijn. De Top 500 telt 18 hamburgerconcepten,30 ijsketens en maar liefst 43 sandwich/broodjesketens. En er zijn er vast nog meer (pizza) te vinden.

 

Entrepeneur Magazine maakt jaarlijks deze lijst met 500 beste franchiseconcepten. Belangrijke factoren voor de ranking zijn statistische data als financiële stabiliteit, de groei en de grootte. Er worden geen ‘softe’ data zoals vraaggesprekken en interviews met het management gebruikt. Om deze gegevens te verzamelen krijgen alle franchisekets een vragenlijst toegestuurd. Openheid wordt sowieso gevraagd, want ze moeten ook juridische documenten zoals hun Franchise Disclosure Documents (FDDs) or Canadian Disclosure Documents openbaar maken om in de lijst te kunnen komen.

Reageer op dit artikel