nieuws

Vakwedstrijden ijs verspreid over meer dagen en locaties

Bedrijfsvoering

De wedstrijden om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie hebben op verschillende dagen en locaties plaats. Een van de redenen om de beoordeling uit elkaar te halen is dat er dan zorgvuldiger en objectiever kan worden gejureerd, zegt organisator het IJscentrum.

Vakwedstrijden ijs verspreid over meer dagen en locaties

De aftrap van de wedstrijden is met de wedstrijd om de Gouden IJsspatel op 15 januari in het IJscentrum in Wageningen. Deelnemers moeten ter plekke het verplichte vanille-ijs draaien. Het ijs wordt niet direct maar pas een dag later beoordeeld.  Op die manier wordt alle ijs een aantal uren bewaard en kunnen de technische aspecten beter worden beoordeeld. Dat bevordert de objectiviteit van de beoordeling en zo wordt tegmoet gekomen aan de wens van een aantal deelnemers. Vervolgens heeft op 4 februari de wedstrijd om de Gouden IJscreatie plaats tijdens de beurs IJsVak die dit jaar wordt gehouden in Haaften.

 

IJssalon van het Jaar

De ijsbereider die de hoogste punten scoort in beide wedstrijden behaalt de overall titel ‘IJsvakman/vrouw van het jaar’. De vijf besten uit deze wedstrijd dingen mee naar de titel  IJssalon van het Jaar waarvan de uitslag op 25 maart bekend wordt gemaakt tijdens de aftrap van het IJsseizoen. Traditioneel is eind maart  waarop veel ijssalons weer hun deuren openen. De vijf genomineerden krijgen onder meer een mysterybezoek, een hygiënekeuring en een openlijk jurybezoek om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Meer info over de wedstrijden  op ijswedstrijden.nl

Reageer op dit artikel