nieuws

Starbucks in 2014 naar 20.000 cafés

Bedrijfsvoering

Starbucks hoopt in 2014 wereldwijd meer dan 20.000 cafés te hebben. China speelt bij die expansie een grote rol. Volgens de koffieketen gaat dit land Canada inhalen als de op één na belangrijkste markt.

Starbucks in 2014 naar 20.000 cafés

In de Verenigde Staten moeten de komende vijf jaar minimaal 1500 nieuwe Starbucks-winkels openen, zo meldt Vastgoedmarkt.nl. Dat zijn er ruim 500 meer dan het aantal waarvan enkele maanden geleden nog werd uitgegaan.

Vastgoedmarkt beroept zich op publicaties in verschillende Amerikaanse media. Wereldwijd denkt Starbucks in 2014 over meer dan 20.000 cafés te beschikken, op dit moment zijn dat er ongeveer 18.000.

China is voor de koffieketen een belangrijke markt. Volgens Starbucks gaat dit land Canada inhalen als de op één na belangrijkste markt. Recent opende in de hoofdstad Beijing de honderdste vestiging. De markt in de Verenigde Staten is nog steeds de belangrijkste.

Reageer op dit artikel