nieuws

Starbucks gaat belasting betalen in Groot-Brittannië

Bedrijfsvoering

Starbucks gaat in Groot-Brittannië meer belasting betalen. De koffieketen past daarvoor interne boekhouderegels aan.

Starbucks gaat belasting betalen in Groot-Brittannië

De koffieketen reageert hiermee op  recente kritiek vanuit ondermeer het Britse parlement. Reuters achterhaalde dat de keten nauwelijks belasting betaalt en winst via Nederland wegsluist. Overigens was en is de constructie volkomen legaal. De eten denkt de komende jaren zo’n 20 miljoen pond (25 miljoen euro) te gaan betalen. ‘Wij beloven dat wij in 2013 en 2014 aanzienlijk meer belasting gaan betalen, ongeacht of wij winstgevend zijn of niet in deze jaren’, liet de topman van Starbucks in Groot-Brittannië weten.

Een maand  geleden bleek dat meer ketens in Groot-Brittannië  de ‘Nederlandse constructie’ gebruiken om geen belasting te hoeven betalen.

Reageer op dit artikel