nieuws

Leeuwarden houdt komst Burger King tegen

Bedrijfsvoering

De gemeente Leeuwarden weigert om een bestemmingsplan aan te passen en houdt zo de komst van een vestiging van Burger King in het centrum tegen. De burgemeester vreest voor de veiligheid in de omgeving.

Leeuwarden houdt komst Burger King tegen

Volgens burgemeester Ferd Crone zou door de komst van een hamburgerrestaurant  de aanpalende uitgaansstraat De Doelesteeg te onveilig worden. Tijdens het weekend kan deze bekende Leeuwardense kroegenstraat de extra nachtelijke drukte niet aan.

Franchisenemer Arne Brouwers van Burger King noemt de gemeentelijke opstelling in de  Leeuwarder Courant ‘kort door de bocht’. Hij is van plan het restaurant al om 24.000 uur te sluiten om overlast voor te zijn. Burgemeester Crone vreest dat, als het bestemmingsplan is gewijzigd en er een vergunning is verleend, niks de ondernemer tegenhoudt als hij van gedachten verandert en toch later in de nacht dicht gaat.

Reageer op dit artikel