nieuws

Wakker Dier richt pijlen op KFC

Bedrijfsvoering

In de campagne tegen het gebruik van plofkip richt Wakker Dier nu haar pijlen op Kentucky Fried Chicken. De actiegroep roept in een filmpje op tot een boycot van de kipketen.

Wakker Dier richt pijlen op KFC

Wakker Dier wil dat KFC overstapt op kip met een Betert Leven ster van de Dierenbescherming. Volgens de dierenrechtenorganisatie is zo’n kip ‘maar een paar dubbeltjes duurder’ maar heeft een aanmerkelijk beter leven gehad met minder dierenleed.

Wakker Dier hekelt in het filmpje vooral de KFC bucket. De bucket (met plofkip) wordt daarin door de explosieven opruimingsdienst onschadelijk gemaakt. De emmer met gefrituurde stukjes kip, bedoeld voor twee personen, weegt zo’n twee kilo. Volgens Wakker Dier stimuleert KFC zo een overmaat aan vleesconsumptie waarbij bovendien de lage prijs wordt afgewenteld op het dierenwelzijn.

Reageer op dit artikel