nieuws

Remia koopt sauzen Gouda’s Glorie

Bedrijfsvoering

Remia neemt de sauzendivisie van Van Dijk uit Lopik, onderdeel van de EFS-Group, over. Remia krijgt zo de merklicentie van Gouda’s Glorie voor het retailkanaal in handen. De merkrechten voor het foodservicekanaal zijn in handen van het Belgische Vandemoortele.

De overname betreft de productiefaciliteit in Lopik en de merklicentie voor Gouda’s Glorie in de retail, meldt Remia-directeur Karel de Rooij. De overname is volgens hem een logische stap. ‘Van Dijk Lopik heeft een belangrijke positie in de sauzenmarkt in Nederland en is bekend van de merken Gouda’s Glorie en Mad-sauce. Van Dijk heeft echter ook een belangrijke positie als producent van Private Label-producten. Wij verwachten door de overname van Van Dijk onze internationale groeiambities versneld te kunnen realiseren.’

De eens zo trotse sauzen en vetten divisie van Van Dijk is nu vrijwel ontmanteld. Vorig jaar al verkocht Van Dijk de frituurvetten en de sauzen (in de foodservicemarkt) van Gouda’s Glorie en Diamant aan het Belgische Vandemoortele.

Consolidatie
EFS wil Van Dijk-sauzen afstoten vanwege de consolidatieslag in de sauzenmarkt. EFS ceo Edwin Waijenberg: ‘Het is voor Van Dijk noodzakelijk om zich aan te sluiten bij een strategische partner. Remia is met haar extensieve ervaring in de sauzenmarkt hiervoor de aangewezen partner.’ Remia telt ruim 330 werknemers en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 90 landen.

Reageer op dit artikel