nieuws

McDonald’s grijpt hard in na slechte oktobermaand

Bedrijfsvoering

Na de slechte oktobermaand waarin voor het eerst sinds 2003 een daling in de cijfers te zien was, heeft McDonald’s besloten om Jan Fields, CEO van McDonald’s Verenigde Staten, te ontslaan. Ook test de keten nieuwe menu-items.

McDonald’s grijpt hard in na slechte oktobermaand

Het ontslag van Fields is de eerste grote stap van McDonalds als antwoord op de macro-economische ‘uitdagingen’, zoals langzame groei en het dalende consumentenvertrouwen, schrijft website Nation’s Restaurant News.

Fields begon 35 jaar geleden als restaurantmedewerker en werkte zich op tot CEO van McDonald’s USA. Ze bedacht onder andere de vermelding van het aantal calorieën op de menu’s. Fields taken worden overgenomen door Jeff Stratton, die ook begon als medewerker. Zijn laatste functie was ‘global chief restaurant officer’.

Nieuwe producten

Bij restaurants in Noord Californië worden momenteel nieuwe varianten van de Quarter Pounder getest, net als een McMuffin met enkel eiwitten. De Quarter Pounders in de test zijn de Habanero Ranch (met witte cheddarkaas, gerookte bacon en een nieuwe Habanero Ranche-saus), de Deluxe (met Amerikaanse kaas, sla, tomaat, rode ui, augurk, mayonaise en mosterd) en de Bacon & Cheese (met Amerikaanse kaas, bacon, rode ui, augurk, mosterd en ketchup).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels