nieuws

Febo de beste in kleine Haarlemse krokettentest

Bedrijfsvoering

Febo verkoopt de lekkerste kalfskroketten van Haarlem. Dat is de uitkomst van een minitest die het Haarlems Dagblad hield naar aanleiding van de Nationale week van de Croquet die van Dobben en Kwekkeboom momenteel houden.

Febo de beste in kleine Haarlemse krokettentest

Voor de test werden vier in Haarlem verkrijgbare kroketten vergeleken.  De krant schakelde daarvoor een panel in onder leiding van Henk Vijn. Een bekende Haarlemmer die vroeger kroketten maakt in de banketbakkerij van zijn ouders. ‘Het was misschien wel d eerste zaak met een krokettenautomatiek in Nederland, zegt Vijn in het Haarlems Dagblad.

Het panel vergeleek vier kalfskroketten die door Vijn zelf zijn gebakken. Die  van Febo kreeg een achtenhalf, Van Dobben eindigt met een acht op de tweede plaats. De biologische Ecofieldskroket van het Friethoes eindigt met een zeven op de derde plaats. Wel vinden de testers €2,50 voor deze kroket te veel. De vierde plaats is voor de ambachtelijke zelfgemaakte kroket van lunchroom/cafetaria Fons Hof die een zes krijgt.

Febo scoort de laatste tijd goed in testen. De keten, die als een van de weinigen met verse niet diepgevroren snacks werkt, kreeg onlangs in het Vara-programma Kassa ook al alle lof voor de hamburger.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels