nieuws

Cafetariaoverval in opsporingsprogramma Bureau Brabant

Bedrijfsvoering

Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant heeft gisteravond, maandag 5 november, een reconstructie laten zien van een overval op een snackbar in Zevenbergen die in oktober plaats had.

Cafetariaoverval in opsporingsprogramma Bureau Brabant

Op zondag 14 oktober drongen twee overvallers  cafetaria Dircken in Zevenbergen binnen. De cafetaria wordt uitgebaat door een bejaard echtpaar en hun dochter. Die laatste is in de zaak als een van de daders achter de vitrine komt, haar bedreigt met een vuurwapen en geld eist.

De vrouw wordt kwaad en pakt een frituurmandje waarmee ze dapper de overvallers verjaagt. Die slaan op de vlucht en daarvan zijn getuigen die zich nog niet hebben gemeld. In alle hectiek verliest een van de overvallers zelfs zijn pistool. Ondanks het kordate optreden van de vrouw wisten de overvallers een onbekend geldbedrag buit te maken.

De uitzending was vanavond te zien op de regionale zender Omroep Brabant. De politie hoopt dat de getuigen zich alsnog melden. De video van de reconstructie is ook op YouTube terug te zien.

Reageer op dit artikel