nieuws

Burger King breidt test met bezorgen uit

Bedrijfsvoering

Burger King in de VS bezorgt sinds begin dit jaar hamburgers aan huis bij een beperkt aantal locaties in de staten Maryland en Virginia. De test wordt nu uitgebreid naar Florida als voorbereiding op een landelijke uitrol volgend jaar.

Burger King breidt test met bezorgen uit

De uitbreiding naar Florida is de laatste stap op weg naar een nationale uitrol in Amerika van de bezorgservice. In de zomer van 2013 moeten alle vestigingen gaan bezorgen, meldt de Miami New Times. Vanaf deze week bezorgen nu ook zes restaurants in Miami de hamburgers, dat aantal wordt snel uitgebreid naar 35 stuks. Begin dit jaar werd met thuisbezorgen gestart in de staten Virginia en Maryland. Daar bezorgen nu in totaal 17 restaurants. De reacties van het publiek zijn over het algemeen positief.

Serieuze test
Dat de keten bezorging serieus aanpakt blijkt. BK Delivers heeft een eigen dedicated website waarop de restaurants worden vermeld. Daarnaast heeft de bezorgdienst een eigen Twitter account en een eigen Facebookpagina. Ook zijn er speciaal voor de bezorgrestaurants speciale combodeals in het leven geroepen die zonder veel kwaliteitsverlies makkelij zijn te bezorgen. Bovendien zijn de verpakkingen aangepast zodat de bestelling warm de klanten bereikt en bijvoorbeeld de sla op een hamburger toch knapperig. Klanten dienen een voor minimum van 10 dollar te bestellen. De bezorgkosten bedragen 2 dollar.
Buiten Amerika heeft Burger King al een ruime ervaring met bezorging. In een aantal Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Argentinië, worden de hamburgers al langer bezorgd.

McDonald’s bezorgt ook
Overigens zijn er in de VS ook McDonald’s vestigingen die bezorgen. Het New Yorkse Manhattan telt er bijvoorbeeld tien. Voor McDonald’s is delivery echter (nog) geen strategie. In opkomende markten, zoals China, wel. Daar wordt bezorgen door alle grote ketens als voorwaarde voor groei gezien.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels